© www.trpezi.eu 
Bihor & Studije Bihor i Forum Bihor i Običaji Bihor i Priče Bihor i Slike Bihor i Pisci Bihor i Doktori Nauka Bihor i Đžamija Bihor i Svadbe Bihor i Recepti Bihor i dječije igre Bihor i dječiji snovi Bihor i Arhelogija Bihor i Turizam Bihor i Planine Bihor i Dijaspora Bihor i Škole KUD “BIHOR” F.K. “PETNJICA” Bihor i knjiga utisaka Etno naselje “TRPEZI” E.D. “POPČA” Trpezi etno selo Radmanska Klisura Muzika Kontakt Arhiva Moj Kutak www.trpezi.eu Bihor Dobro došli u Bihor
.
Bihor Susret Sa Zavicajem

Kreiraj svoju značku
Bihor Petnjica Trpezi Vrbica Tucanje Savin Bor Javorova Kalica 25°
Kemala Purišić o inicijativi za vraćanje statusa opštine Petnjici Kemal Purišić, u Parlamentu će se ponovo raspravljati o prijedlogu da se osnuje opština Petnjica, s tim što se sada kao predlagači pojavljuju poslanici DPS-a i SDP-a iz Berana. Kako objašnjavate takav obrt i kakve su sada šanse da Petnjica konačno povrati status punopravne opštine?
REKA LIČINA UPOZORIO DA VLAST MANIPULIŠE OBEĆANJIMA DA ĆE PETNJICA BITI OPŠTINA Režim bi opet da prevari Bihorce. Predstavnik Bošnjačke demokratske partije Reka Ličina ocijenio je juče da vladajuća DPS-SDP koalicija opet manipuliše stanovnicima Bihora obećavajući im da će Petnjica konačno dobiti status opštine. Po njegovom mišljenju, takva propaganda ima za cilj da stvori povoljnu klimu kako bi partije na vlasti i na sledećim izborima dobile što više glasova sa ovog područja.
Petnjičani hoće da su „opštinari Značajno veći odziv bio je na području Bihora gdje smatraju da sa 2-3 sekretarijata i 15 do 20 zaposlenih i planiranim budžetskim prihodom od 991.000 eura, mogu imati efikasnu lokalnu upravu. Rezultati konsultativnog referenduma uvod u naredne procedure.
RASELJENI PETNJIČANI ZA POVRATAK OPŠTINE PETNJICA Samo od početka ove godine (2012.), u Luksemburgu je međunarodnu zaštitu zatražilo oko 150 građana Crne Gore, od kojih ubedljiva većina - Bošnjaci, dok ponovno među njima prednjače oni iz Petnjičkog kraja.
Petnjica ispunjava uslove da bude opština Naredni saziv parlamenta će, najavio je Brajović, formalizovati status Petnjice kao opštine. Područje Petnjice ispunjava uslove da dobije status opštine a naredni saziv parlamenta će formalizovati njen status, najavio je ministar unutrašnjih poslova, Ivan Brajović.
Šerbo Rastoder: Petnjica U uređenim zemljama, sudbina poslanika zavisi od “narodne volje”, dok kod nas sudbina naroda zavisi od trenutnog stanja na političkoj berzi i procjene šta je vrednije: “partija”ili “narod”?
Tribina - Dortmund U okviru organizacije jesenjeg susreta dijaspore u njemačkom gradu Dortmundu organizovan je okrugli to na temu:Ekonomsko pravne mogućnosti razvoja opštine Petnjica. Organizator ove tribine bio je aktiv gradjana "EUROPA ZA OPŠTINU PETNJICA" iz Hannivera uz podršku UDBK - Njemačka e.V.
Na proljeće rasprava o predlogu da Petnjica dobije status opštine Parlament Crne Gore će se o inicijativi Rifata Rastodera (SDP) izjasniti nakon zimske pauze..  OPŠIRNIJE
Bihor bez „OPŠTINE PETNJICA“ je isto kao čovjek bez svog korijena Burna su vremena koja proživljavamo. Da ne bi bilo zabune, mislim na bošnjake u Bihoru. Ne treba se libiti pa ovo reći. Ne trebamo puno brinuti o DPS-u i SPD-u, oni će se ionako sami pobrinuti za sebe. Čak što više, često su se znali brinuti i o nama, a bez nas biti će im kudikamo lakše.
AGRARNI ODNOSI U BIHORU POSLIJE  PRVOG I DRUGOG SVJETSKOG RATA Iz knjige Prof.dr R.Hajdarpašića: BOSNA I BOŠNJACI BIHORA , Sarajevo, 1997 godine. U kontekstu rješavanja najvažnijih reformskih pitanja poslije oba svjetska rata, nezaobilazno su procesi pogadjali i region Bihora.   Dr. Šemsudin Hadrović
Zašto je Petnjica morala odumrijeti U istoriji bihorskog naroda, prepunoj nesretnih i tragičnih epizoda kao posljedice vlastite gluposti, zabluda i krivnje, dvije su najmračnije stvari i one će kako u opštoj istoriji tako i u kolektivnom sjećanju ovoga naroda ostati zapamćene po nepravdi koji su pripadnici ovoga naroda pretrpjeli. Prva nepravda se dogodila 1957.god kada nam je oduzeta opština Petnjica, a druga, po svojim posljedicama dvadesetak godina živimo strašno u zabludi da nam vrate ono što je naše (opština Petnjica).
UČINITI SVE DA MJEŠTANI OSTANU Rastoder obnovio zahtjev da Petnjica dobije status opštine Pitanje povratka statusa opštine Petnjici je emotivno, ali i racionalno pitanje, rekao je potpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder na redovnoj izbornoj konferenciji Opštinskog odbora SDP–a u Beranama.
Bihorke i Bihorci ma gdje bili, svi vi koji se osjećate tako, svi vi koji Bihor nosite u svom srcu i mislima, svi vi koji ovaj prekrasni kutak svijeta doživljavate svojim zavičajem i mjestom koje je neodvojivi dio vašeg bića i identiteta.U amanet naših predaka i budućih pokoljenja pozvani smo, uprkos svemu, da ne okrećemo leđa Bihoru, da se ne odričete i da ga ne zaboravite. Ukoliko fizički povratak (iz opravdanih razloga) u ovom trenutku i nije moguć ne smijemo se pomiriti sa činjenicom koju nam neki žele nametnuti "da je opština Petnjica zauvijek izgubljena".
Vujanović o zakazivanju izbora u Petnjici: Bio sam ograničen rokovima "...Nema razloga zbog kojeg izbori ne bi bili održani u zakazanom terminu“ OPŠIRNIJE
ZAVIČAJNE STAZE BIHOR 2013 Kulturno-turistička i razvojno podsticajna manifestacija, od 12.jula do 10.avgusta „Lijepo je kad se odlazi a ostaje u svemu“ Program VI manifestacije 1. Regionalna smotra folklora i bihorske lile   OPŠIRNIJE
Petnjica: DPS traži savez sa Bošnjacima DPS bi mogao otići u opoziciju samo u slučaju da se o postizbornom savezu dogovore SDP, BS i SNP što je malo vjerovatn.Demokratska partija socijalista (DPS) pobijedila je na prvim lokalnim izborima u Petnjici, ali će toj partiji za formiranje parlamentarne većine od 16 odbornika biti potrebno da napravi koaliciju, vjerovatno sa Bošnjačkom strankom (BS).   OPŠIRNIJE
Sledeca